Kakaolu Kurabiye Tarifi: Misafirlerinizi Büyüleyecek Lezzetli Tarif!

Daha önce beklenmedik misafirleriniz geldiğinde hızlıca hazırlayabileceğiniz harika bir kakaolu kek tarifi derledik. Kakaonun zengin tadı, çikolata yemişsiniz hissi yaratıyor ve bu kek, çay veya kahve ile mükemmel bir uyum sağlıyor. İşte kakaolu kek tarifiniz…

Kakaolu Kurabiye Tarifi: Misafirlerinizi Büyüleyecek Lezzetli Tarif!

Ev yapımı keklerin tadı, dışarıdan alınan keklere hiç ama hiç benzemez. Klasik malzemelerin buluşmasıyla oluşan bu lezzetli görüntü, misafirlerinizi de büyüleyecek. Kakaonun harika bir yorumu olan bu kek ile tanışmaya hazır olun. İşte kakaolu kekin tarifi…

KAKAOLU KEK TARİFİ

Malzemeler (8-10 dilim için)

Kek İçin:

4 adet oda sıcaklığında yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

3,5 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2,5 su bardağı un (elenmiş)

Üzeri İçin:

4-5 adet çilek

1 yemek kaşığı pudra şekeri

kakaolu-kek.jpg

KAKAOLU KEKİ NASIL HAZIRLAYABİLİRSİNİZ?

  • Öncelikle fırınınızı 180°C’de alt-üst ayarda ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın ve üzerine un serpiştirin ya da yağlı kağıt kullanarak hazırlayın.
  • Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup, mikserle 4-5 dakika çırpın. Karışım açık sarı bir renk almalı ve kremamsı bir yapı kazanmalıdır.
  • Sonrasında süt ve sıvı yağı ekleyip, karışımı kısa bir süre daha çırpın.
  • Kakao, vanilin, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek karışıma ilave edin. Mikserin düşük devirinde ya da spatula ile nazikçe, pürüzsüz bir karışım oluşana dek karıştırın.
  • Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için içine bir kürdan batırabilirsiniz.
  • Kek fırından çıktıktan sonra kalıbında 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Tamamen soğumadan kalıptan çıkarmamaya dikkat edin.
  • Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpip, taze çilek dilimleri ile süsleyin.

PÜF NOKTASI:

Kakaonun iyi dağılması ve kekin daha yumuşak bir dokuya sahip olması için un ve kabartma tozunu eleyerek eklemeyi unutmayın. Kek, soğumadan kalıptan çıkartılmamalıdır; aksi takdirde çatlama veya dağılma riski vardır.